Zoals alle andere jaren is ook Erfgoeddag 2023 een initiatief van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. Zij bieden heel wat informatie aan op hun website, maar daarnaast zijn er ook heel wat andere dingen die we jullie niet willen onthouden.

Op deze pagina verzamelen we alle (praktische) informatie om jullie te ondersteunen bij deze beestige editie van Erfgoeddag en Erfgoedweek 2023.


Inspiratiemateriaal

Inspiratiemoment

Op 24 november staken we de koppen bij elkaar tijdens de Mechelse inspiratiesessie voor Erfgoeddag/week. We deden inspiratie op bij elkaar en bekeken samen de verschillende mogelijkheden wat betreft thema's, soorten activiteiten en locaties. Kon je er niet bijzijn of wil je de presentatie nog eens bekijken?

Download de pdf

FARO-website

Speciaal voor de cultureel-erfgoedsector heeft FARO alle nuttige informatie verzameld. Je vindt er niet alleen meer informatie over de concepten 'Erfgoeddag' en 'Erfgoedweek', maar ook extra vormingen die misschien wel interessant kunnen zijn en inspiratie om jouw aanbod nog beestiger te maken. 

Bezoek de FARO-website

Inspiratiebrochure

De inspiratiebrochure van FARO verdient extra aandacht. In deze 94 bladzijden tellende brochure lees je alles wat je moet weten over Erfgoeddag 2023: Beestig! 

Bekijk de brochure

Heb je liever een gedrukt exemplaar? Vraag eens na of jouw vereniging/organisatie er geen heeft ontvangen. Mocht dat niet het geval, vraag er gerust eentje aan bij Liesbeth (liesbeth.vannerom@mechelen.be).

Erfgoeddag 2022

Ook de vorige editie van Erfgoeddag kan een goede bron van inspiratie zijn. Neem eens een kijkje in het programma van vorig jaar, misschien vind je daar wel een goed idee dat je naar jouw hand kan zetten.

Bekijk de vorige editie

Activiteit registreren

Heb jij je activiteit voor Erfgoeddag al geregistreerd? Je vindt alle gedetailleerde informatie op de website van FARO, maar hieronder zetten we het even kort op een rij. 

  1. Een goede voorbereiding is het halve werk. In onderstaande pdf vind je alle vragen die je zal moeten beantwoorden in de online inschrijvingsmodule. Kijk er eens naar voor je start aan de online versie, zo kan je eerst alle nodige informatie verzamelen. Download de pdf
  2. Log in op inschrijven.erfgoeddag.be en dien je activiteit in. Vergeet niet op opslaan te drukken. De eerste keer? Maak dan een account aan.
  3. Wij kijken jouw activiteit na en publiceren hem als alles in orde is.
  4. FARO zorgt dat de activiteit in de UiTdatabank verschijnt. 

Bekijk alle informatie over de Erfgoedweek.

Wij staan voor je klaar

Heb je na het lezen van deze inspiratiebronnen nog vragen? Geen nood, Erfgoedcel Mechelen is er om jou te ondersteunen. Stuur je vragen naar erfgoeddag@mechelen.be (cc: liesbeth.vannerom@mechelen.be)